DT News - Bosnia and Herzegovina - Kompanija Planmeca je predstavila opsežnu liniju novih proizvoda na sajmu IDS 2019

Search Dental Tribune

Kompanija Planmeca je predstavila opsežnu liniju novih proizvoda na sajmu IDS 2019

Dental Tribune International

Dental Tribune International

čet. 14 ožujka 2019

spasiti

Sada kada se završio još jedan spektakularni IDS, vrijeme je da se osvrnemo na izvanrednu izložbu kompanije Planmeca i njeno prisustvo na međunarodnom sajmu stomatološke industrije. Na ovogodišnjem događaju Planmeca je s oduševljenjem predstavila senzacionalnu liniju inovativnih proizvoda koji proširuju i nadopunjuju naš asortiman napredne digitalne opreme u stomatologiji.

Na ovogodišnjem događaju Planmeca je uvela 3D štampanje direktno u stomatološke ordinacije. Namijenjen profesionalnim stomatolozima, Planmeca Creo C5 je 3D štampač visoke brzine pored stomatološke stolice koji omogućava pouzdanu izradu hirurških vodilica, zubnih modela i osnova aparatića prilagođenih pacijentu tokom jedne posjete pacijenta. Njegovo kompaktno i robusno aluminijsko tijelo ga čini savršenim za ordinacije i laboratorije svih veličina.

Rastuća porodica jedinica za snimanje sljedeće generacije Planmeca Viso proširena je fenomenalnim uređajem Planmeca Viso G5. Najnoviji dodatak našem asortimanu uređaja za CBCT snimanje pruža izuzetnu lakoću korištenja putem npr. jedinstvenog pozicioniranja pacijenta i pametnih podešavanja vidnog polja. Pomoću mnogih dostupnih funkcija, protokola snimanja niskom dozom i ukidanja šuma i kvarova, Planmeca Viso G5 će postati glavni uređaj koji se koristi u stomatološkoj ordinaciji.

Pametni reflektori Planmeca Solanna Vision sjaje još snažnije – u svakom smislu te riječi. Pored toga što pruža vrhunsko osvjetljenje cijelog radnog područja, najnoviji reflektor ima, između ostalog, sposobnost računarske obrade slike i dvije potpuno integrirane kamere u 4K rezoluciji koje omogućavaju sesije snimanja liječenja radi npr. informiranja pacijenta ili konsultacije.

Planmeca je također predstavila Planmeca ActiveAqua, najmoderniji sistem liječenja s vodom koji nadopunjuje našu novu stomatološku stolicu Planmeca Compact i5. Planmeca ActiveAqua pročišćava vodu koja ulazi u stomatološku stolicu bez dodanih hemikalija zbog čega je voda čista, mekana i sigurna za stomatološki tim, pacijenta i stomatološku jedinicu. Ovaj revolucionarni sistem se zasniva na elektrohemijskoj aktivaciji (ECA) te je potpuno integriran u stomatološku jedinicu zbog čega je ona prva ove vrste u svojoj industriji.

Na kraju, sve je besprijekorno spojeno u Planmeca Romexis 6.0, najnoviju i najbolju verziju snažnog sveobuhvatnog softvera. Nova verzija softvera uključuje širok izbor novih alata i funkcija pored modernog korisničkog interfejsa. S posebnim fokusom na iskoristivost, Romexis 6.0 nudi jednostavnu navigaciju s manje klikova i pojednostavljen radni tok u svim fazama liječenja – od snimanja do dijagnoze i planiranja liječenja.

Svi naši novi proizvodi su predstavljeni na našem štandu na sajmu IDS, gdje su posjetioci s uzbuđenjem mogli vidjeti i osjetiti tehnologiju. Ovi proizvodi zajedno čine nevjerovatan dodatak rješenjima kompanije Planmeca, čineći stomatologiju jednostavnom, efikasnom i ugodnom.

advertisement
advertisement