DT News - Bosnia and Herzegovina - Međunarodni sajam stomatologije IDS 2011: Još jedno obaranje rekorda u stomatologiji

Search Dental Tribune

Međunarodni sajam stomatologije IDS 2011: Još jedno obaranje rekorda u stomatologiji

Daniel Zimmermann, DTI

Daniel Zimmermann, DTI

sub. 5 veljače 2011

spasiti

Organizatori sajma očekuju učešće preko 1800 kompanija iz 56 zemalja

Prosinac 2010. Koln, Leipzig, Njemačka: Posjetitelji predstojećeg sajma IDS u Njemačkoj, trebali bi odvojiti više vremena za upoznavanje sa najnovijim dostignućima u stomatologiji. Nakon rekordnog broja izlagača 2009. godine, njihov broj se ponovo povećao zbog sve više stranih kompanija koje pokazuju interes za priključivanje u najveću svjetsku stomatološku izložbu, navodi predstavnik Sajma u Kolnu, za internet izdanje Dental Tribune.

Organizatori sajma očekuju učešće preko 1800 kompanija iz 56 zemalja. Zbog povećanog interesa izlagača, po prvi put biti će otvorena hala 2 izlagačima i posjetiteljima.

Nove prijave za izlaganje pristižu prije svega od kompanija specijaliziranih u grani implant - restorativne stomatologije i digitalizacije. Za primjer, broj kompanija koje izlažu CAD/CAM sisteme digitalizacije povećao se za preko 40 posto u odnosu na 2009. godinu.

„Veliku zastupljenost izlagača iz cijelog svijeta pripisujemo činjenici da je sajam IDS vodeća komercijalna izložba za cijelu međunarodnu zajednicu stomatologa“ sažeo je koncept sajma Oliver P. Kuhrt, izvršni potpredsjednik Sajma u Kolnu. „Ni jedna druga izložba ne omogućuje predstavljanje tolikog broja inovacija i trendova u tako širokom rasponu i toliko detaljno“.

Kako dalje navodi gospodin Kuhrt, različiti on-line poslovni servisi omogućiti će posjetiteljima sajma IDS da stupe u kontakt sa izlagačima prije početka sajma u ožujku 2011. Katalog proizvoda biti će redizajniran, a unaprijediti će se i funkcija pretraživanja. Zbog porasta popularnosti mobilnih servisa, sajam će ponuditi besplatnu IDS aplikaciju za iPhone, Blackberry i druge mobilne operativne sisteme.

Dr. Martin Rickert, predsjednik Udruženja njemačkih proizvođača dentalnih materijala i opreme, izjavio je da unatoč porastu broja sajamskih izlagača, IDS sajam ostaje događanje koje na jednom mjestu okuplja stomatologe, zubne tehničare i druge predstavnike profesije, čiji je prioritet održavanje i unapređenje oralnog zdravlja i kvalitete života pacijenata u svim dijelovima svijeta. Stomatologija pokazuje rastući potencijal u ranoj dijagnostici oralnih i sistematskih bolesti kao što su dijabetes ili rak, pokazalo je jedno istraživanje. „Kao proizvođači, mi se osjećamo pozvanima da ovdje pokažemo stomatolozima i tehničarima sve što je neophodno da bi taj cilj i ostvarili“ dodao je dr. Riker.

34. po redu Međunarodni sajam stomatologije IDS održati će se u Kolnu, Njemačka od 22. do 26. ožujka 2011. Uz sajamsku izložbu, biti će održani i dodatni programi namijenjeni specijalistima, uz podršku proizvođača, Udruženja stomatologa Njemačke i Udruženja komora zubnih tehničara Njemačke.

Ulaznice se nalaze u prodaji preko internet stranice sajma u Kolnu (www.koelnmesse.de)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement