DT News - Bosnia and Herzegovina - Dostupna već od 3200 eura: Njemačka kompanija predstavlja luksuznu četkicu za zube

Search Dental Tribune

Dostupna već od 3200 eura: Njemačka kompanija predstavlja luksuznu četkicu za zube

Reinast četkice su dostupne u četiri boje: roza, titanij, boja šampanjca i mat-crna. (Slike: Reinast)
Yvone Bachmann, DTI

Yvone Bachmann, DTI

pon. 19 siječnja 2015

spasiti

DIZELDORF, Njemačka: Za većinu ljudi četkica za zube ne predstavlja ništa više od nečeg što svakodnevno koriste. Kupe je za tek nekoliko eura jer se može i treba redovno mijenjati. Međutim, kupovinom Reinast četkice za zube vrijeme za kupovinu nove četkice možete znatno produžiti. Ova luksuzna četkica, napravljena od izdržljivog titanija, doseže cijenu i do 3200 eura. Četkica se proizvodi u Njemačkoj te se tokom posljednjih nekoliko godina uveliko rasprostranila na arapskom tržištu, a sada je dostupna i online širom svijeta.

Inovatori Reinast četkice za zube su imali za cilj kreirati četkicu koja objedinjuje izuzetnu funkciju i dizajn koji prevazilazi i vrijeme i prolazne trendove. Reinast izjavljuje da je ovo prva dugotrajna higijenska četkica za zube koja predstavlja veoma luksuzan dodatak te je možete iskoristiti kao divan poklon.

Četkicu su kreirali inžinjeri i stomatolozi zajedno. Napravljena je od titanija i teška je 74 grama. Svojom antibakterijskom zaštitom spriječava akumulaciju bakterija na najosjetljivijem području: na granici između drške i glave četkice za zube. S obzirom da se neki klijenti ne osjećaju ugodno zbog titanija u ustima, stručnjaci su napravili dodatke koji su, kao i same četkice, dostupni u različitim bojama. Na četkicu se po vašoj želji mogu ugravirati i vaši inicijali, željeni datumi, porodični grb, logo kompanije ili neka lična posveta.

Iz želje da se ovaj svakodnevni predmet obogati, uljepša i učini luksuznijim, ideja za ovu drugačiju vrstu četkice za zube se javila već 2006.godine. Period kreiranja četkice je trajao šest godina, a konačan proizvod je lansiran na tržište 2012.godine.

Ova najvjerovatnije najskuplja četkica za zube na svijetu je već neko vrijeme dostupna na arapskom tržištu. „Kupci su većinom pojedinci sa visokim primanjima koji pronalaze zadovoljstvo u opremanju i uređivanju kupatila u svojim luksuznim domovima, na jahtama ili privatnim avionima“, istakao je glasnogovornik Reinast-a za Dental Tribune ONLINE. „Imamo mušterije koji prave specijalne narudžbe četkica za svoje palače koje daju gostima za upotrebu ili ih jednostavo poklanjaju.Naši proizvodi su veoma popularni luksuzni pokloni na vjenčanjima sa željom da brak mladenaca, kao i naša četkica, traje vječno.“

Reinast premium paket sadrži titanijski držač, podlogu koja omogućava da četkica ne klizi sa površine, šest glava četkice sa mehkim ili ekstra mehkim dlačicama, jedan dodatak kao i Fresh Service za tri godine. Ova usluga vam omogućava da svakih šest mjeseci dobijete šest glava četkice za zube, jedan dodatak, te jednu podlogu koja olakšava da četkica ne klizi kad je negdje spustite. Dodatnim plaćanjem možete produžiti Fresh Service uslugu na pet, sedam ili jedanaest godina. Reinast planira produžiti uslugu na 30 godina tokom 2015.godine.

Trenutno jednu ovakvu četkicu možete naručiti bilo gdje u svijetu preko Reinast-ove web stranice. Prema riječima proizvođača četkice će uskoro biti dostupne za kupovinu i međunarodnim nabavljačima te postoji mogućnost da će biti ponuđena i u odabranim luksuznim hotelima.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement