DT News - Bosnia and Herzegovina - Američka kompanija predstavila prvu pastu za zube od kokosovog ulja

Search Dental Tribune

Američka kompanija predstavila prvu pastu za zube od kokosovog ulja

Za razliku od drugih pasti za zube koje možete naći u tubama, Cocodent pasta za zube se nalazi u kutijici za kreme sa malom lopaticom za nanošenje paste na četkicu za zube (Slika: Greensations)

sri. 1 travnja 2015

spasiti

SCOTIA, N.Y., SAD: Greensations, kompanija specijalizirana u oblasti prirodnih proizvoda za ljepotu i zdravlje, je nedavno na tržište izbacila Cocodent, prvu svjetsku komercijalnu pastu za zube od kokosovog ulja. Veliki broj istraživanja je već pokazao da je kokosovo ulje veoma korisno za zdravlje zuba zbog svojih antibiotskih svojstava koja spriječavaju rast i razvoj bakterija koje izazivaju oralne infekcije.

Pored kokosovog ulja, pasta sadrži i sodu bikarbonu, ulje zelene metvice ali ne i fluorid, dodatne hemikalije i zaslađivače. Prema izjavi Greensations-a formula za ovu pastu je bazirana na starom receptu bake osnivača kompanije, registrovane medicinske sestre koja je radila i sa prirodnim lijekovima.

CEO Wayne Perry je objasnio da je Greensations počela raditi na kreiranju Cocodent-a još prije godinu dana nakon istraživanja procesa ispiranja usne šupljine uljem. Ovaj proces je drevni običaj korištenja ulja kao sredstva za ispiranje usne šupljine. Pobornici ovog procesa tvrde da ovakva procedura poboljšava oralno zdravlje, izbjeljuje zube, i poboljšava sveukupno zdravlje tijela. Međutim, kako izvještava Američka stomatološka asocijacija, postoje tek ograničeni naučni dokazi korisnih učinaka procesa ispiranja uljem. Stoga, Asocijacija ne preporučuje ispiranje usne duplje uljem kao dodatnu praksu u oralnoj higijeni.

Irski istraživači su 2012.godine otkrili da je kokosovo ulje efikasno u sprečavanju razvoja većine streptokok bakterija, uključujući i Streptokok mutans koja najviše doprinosi javljanju zubnog karijesa.

Ova pasta za zube je dostupna po cijeni od 12.99 američkih dolara u online shopu ove komapnije na web stranici www.greensations.com. Pored toga, za trgovce, stomatološke stručnjake i medijsko osoblje dostupni su i uzorci na zahtjev.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement