DT News - Bosnia and Herzegovina - Istraživanje tržišta

Search Dental Tribune

Istraživanje tržišta

DTI Cro&BiH

DTI Cro&BiH

pet. 11 veljače 2011

spasiti

Stomatološke usluge u Hrvatskoj 50% povoljnije nego u Sloveniji, do 70% niže nego u Velikoj Britaniji

CroMedicor, vodeći hrvatski portal za zdravstveni turizam, objavio je opsežnu analizu cijena stomatoloških usluga u zemljama EU te ih je usporedio s cijenama domaćih stomatologa.
Link na originalni članak: http://bit.ly/RPSrty

Na temelju cijena nekoliko odabranih tretmana (implantati, krunice, ljuskice, proteze, izbjeljivanje) u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Sloveniji nedvojbeno se može zaključiti da su hrvatski stomatolozi značajno povoljniji od svojih europskih kolega. Zemlja koja ima najskuplju stomatološku uslugu u svim kategorijama uvjerljivo je Velika Britanija gdje su cijene pojedinih tretmana i do 73% skuplje nego u Hrvatskoj. Po skupoći stomatoloških usluga Veliku Britaniju slijede Italija, Slovenija pa Njemačka. Iznenađujuće je da su cijene u susjednoj Sloveniji čak dvostruko skuplje nego kod renomiranih zagrebačkih stomatologa. Ova spoznaja otvara nove prilike za zdravstveni turizam u Hrvatskoj budući da se Slovencima, kao i Talijanima, itekako isplati kratko putovanje u Hrvatsku da bi obavili osjetno povoljniji medicinski tretman. S razlikama u cijeni i preko 50% čak i nakon troškova putovanja i smještaja strani turisti mogu ostvariti značajnu uštedu. Tako bi, za ugradnju jednog zubnog implantata, u Engleskoj platili 1800 EUR, u Italiji i Sloveniji 1300 EUR, u Njemačkoj oko 1000 EUR, dok je prosječna cijena u Hrvatskoj 800 EUR. Punu tablicu cijena pročitajte u originalnom članku: http://bit.ly/RPSrty

Zdravstveni turizam omogućuje nove poslovne prilike ne samo privatnim zdravstvenim klinikama već i drugim subjektima u turizmu budući da privlači strane posjetitelje i izvan turističke sezone. Interes za zdravstveni turizam u Hrvatskoj kontinuirano raste, no ranije su takvu uslugu pružale isključivo individualne privatne klinike, uglavnom smještene u Istri i Dalmaciji. CroMedicor sustav nastao je kako bi organizirao zasada raštrkanu i nepovezanu ponudu zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Spajajući privatne poliklinike, hotelijere, prijevoznike i druge turističke djelatnike u jedan sustav, stranim pacijentima omogućeno je lakše pronalaženje medicinskih i turističkih usluga. Time je ujedno otvorena prilika za veći angažman turističkih djelatnika na Jadranu u postsezoni te je pružena mogućnost za jačanje kontinentalnog turizma, posebice u Zagrebu i drugim većim gradovima u kojima su smještene vrhunske privatne poliklinike.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement