DT News - Bosnia and Herzegovina - ISTRAŽIVAČI KAŽU DA JE VOĆE NAJBOLJE SREDSTVO ZA IZBJELJIVANJE ZUBI

Search Dental Tribune

ISTRAŽIVAČI KAŽU DA JE VOĆE NAJBOLJE SREDSTVO ZA IZBJELJIVANJE ZUBI

Dental Tribune International

Dental Tribune International

pet. 21 rujna 2012

spasiti

 Nedavno istraživanje sveučilišta Harvard otkrilo je da se svakodnevnim konzumiranjem voća najbolje mogu izbijeliti zubi.

 Tijekom tromjesečnog istraživanja utvrđeno je da su jagode, narančina kora i limunov sok najučinkovitiji od sveg voća. Od jagoda se može napraviti kaša i utrljati na zube. Prema www.teethwhitener.net, jagode imaju prirodni enzim koji otklanja mrlje na zubima.
Narančina kora može se koristiti kako bi se otklonile mrlje sa zuba tako da se unutrašnjost kore trlja po površini zuba. Malo limunovog soka i soli učinkovita je mješavina. Samo isperite usta, čak će sol i topla voda djelovati tijekom noći na uklanjanje mrlja. Dugo se već zna da soda bikarbona čini čuda za osmijeh. Okus joj baš nije najbolji, ali stavljanje sode bikarbone na četkicu za zube zajedno s vodicom za ispiranje usta može pomoći u ublažavanju lošeg okusa. Također, dodavanje kaše od jagoda sodi bikarboni ne samo da daje slatki okus mješavini, već je još jedan učinkoviti izbjeljivač.
Najbolje je ipak djelovati preventivno - ne piti kavu, čaj, kolu ili crno vino za koje se zna da stvaraju mrlje i uzrokuju propadanje cakline. Jabuke i krumpir mogu izazvati diskoloraciju, ali oni u isto vrijeme čiste zube. Pranje zuba je važno nakon što ste pojeli jabuku.
Također prekinite ili smanjite konzumaciju duhana jer i pušenje može izazvati diskoloraciju zuba. Izbjegavajte vodice za ispiranje usta jer će neke od njih obojiti zube. I konačno, podsjetite pacijente da mrvica prevencije vrijedi više nego gomila liječenja. Odlazak stomatologu jednom ili dvaput godišnje na čišćenje i pregled toplo se preporučuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement