Dental Tribune Bosnia and Herzegovina

Biznis na plaži : Dental Tribune International sastanak u Bugarskoj

July 09, 2018

SOZOPOL, Bugarska: Ključna stvar za uspješan sastanak je kombinacija biznisa i zadovoljstva, a to je upravo ono što su izdavači i saradnici Dental Tribune International (DTI) nedavno doživjeli. Domaćini ovog skupa bio je tim bugarskog izdavača Dental Tribune Bulgaria, na sastanku su se okupili izdavači iz 31 zemlje širom sveta. Ovaj sastanak izdavača DTI koji se održava svake godine, ovaj put se održao u poznatom bugarskom primorskom gradu Sozopol na Crnom moru, a tema sastanka je bilo planiranje i razvoj novih projekata u okviru ponude DTI.

Sastanak je započeo osvrtom na promjene koje se događaju u svijetu u kojem živimo, uključujući političku i ekonomsku situaciju, kao i situaciju na tržištu dentala. Na skupu su svi učesnici imali aktivno učešće u diskusiji o postojećim i budućim projektima i biznis modelima, kao i o budućnosti kompanije DTI i njenih partnera. “Kompanija DTI nikad nije bila toliko stabilna i profitabilna kao što je sad. Ipak, jedina konstanta u životu je promjena,” izjavio je u uvodnoj riječi prijedsednik kompanije Torsten Oemus. Sa preko 25 godina iskustva na globalnom dentalnom tržištu naglasak ovog sastanka stavljen je na to koji će biti odgovor DTI na promjene koje se dogadjaju na tržištu. Ipak, ono što se nikad neće promjeniti u kompaniji DTI je da je uvijek ono što je najvažnije ostaje kvalitetan sadržaj.

DTI je u protekloj godini povećao broj publikacija, kao i lansirao novu internet stranicu u kojoj se kombinuje kompletan portfolio kompanije, koji uključuje vijesti iz dentalne branše i struke, edukaciju i profile kompanija. Sve to zajedno čini DTI mrežu najsveobuhvatnijom platformom za informacije iz stomatologije na svetu. “Naš sveobuhvatan i internacionalni portfolio je trenutno dostupan preko 650.000 stomatologa na 25 jezika,” rekla je na sastanku Claudia Salwiczek-Majonek, direktorka u DTI  zadužena za Content Creation. “Sa našim timom novinara i urednika iz cijelog svijeta možemo stomatolozima da ponudimo kvalitetan i jedinstven sadržaj”

Na skupu u Bugarskoj predstavili su se timovi bugarskog i japanskog izdanja, svaki sa svojim specifičnim pristupom i ponudom na svom lokalnom tržištu. Takođe je predstavljeno i novo izdanje pod nazivom Smyle magazine koji će biti namenjen pacijentima, a pored edukativnih tema o stomatologiji baviće se i temama kao što je zdrav način života, hrana, putovanja itd.  Prvo izdanje ovog magazina za pacijente planirano je za septembar 2018. u Njemačkoj.

Bugarski IT stručnjaci iz kompanije MediCloud prezentovali su svoju platformu PracticeDent koja predstavlja “cloud-based online dental practice management software” trenutno aktivan na nekoliko svjetskih tržišta kao što je npr. Brazil gde ga koristi preko 200.000 stomatologa.

Na ovaj skup DTI doputovali su izdavači iz cijelog svijeta- od Bugarske preko Kine, Češke, Njemačke, Srbije, Grčke, Irana, Italije, Japana, Holandije, Rumunije, Južne Afrike i Emirata.

Torsten Oemus je veoma zadovoljan sa posjećenošću i rezultatima 14-og godišnjeg sastanka DTI izdavača: “Divno je to koliko daleko smo stigli ovako ujedinjeni. Siguran sam da smo pravi tim i vjerujem u partnerstvo svih nas.”

Sledeći sastanak DTI izdavača zakazan je za 9.-11.mart 2019.godine u Njemačkoj, u Kelnu pred održavanje IDS, najvećeg sajma dentala na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International