DT News - Bosnia and Herzegovina - Švicarsko Društvo za Rekonstruktivnu Stomatologiju poziva na prijave za dodjelu nagrada

Search Dental Tribune

Švicarsko Društvo za Rekonstruktivnu Stomatologiju poziva na prijave za dodjelu nagrada

Događaj će se održati u Zurichu, najvećem gradu u Švicarskoj. (Fotografija: SSRD)
Dental Tribune International

Dental Tribune International

uto. 13 svibnja 2014

spasiti

 ZURICH, ŠVICARSKA: Švicarsko Društvo za Rekonstruktivnu Stomatologiju (SSRD) će održati svoj godišnji kongres 30. i 31. oktobra ove godine u Zurichu u Švicarskoj. U sklopu ovog događaja, doktori i istraživači će imati priliku da održe kratku naučnu prezentaciju od kojih će se najbolja nagraditi SSRD Nagradom za Istraživanje 2014. Društvo je objavilo da će se prijave moći dostaviti do 31. jula.

 Ljekari zainteresovani za održavanje prezentacija na ovom događaju mogu da biraju temu po želju iz oblasti rekonstruktivne stomatologije, uključujući i fiksne ili mobilne proteze, stomatologiju za starije i invalide, te orofacijalne bolove. Pored švicarskih istraživača, na kongres se mogu prijaviti i izlagači do 40 godina starosti iz drugih država. Odabrane prezentacije mogu imati i praktičnu i akademsku perspektivu, ograničene su na 10 minuta nakon čega će izlagači imati 5 minuta za diskusiju.

Najbolje tri prezentacije osvajaju SSRD nagradu u vrijednosti od 3000 CHF (2460 €) za prvo mjesto, 1500 CHF (1230 €) za drugo mjesto te 500 CHF (410 €) za treće mjesto.

Abstrakt na engleskom jeziku ne smije prelaziti više od 1000 riječi, treba biti sročen prema formatu Internacionale Asocijacije za Dentalno Istraživanje (ciljevi, materijali i metode, rezultati, zaključci) te se treba poslati u elektronskoj formi sekretarijatu SSRD kongresa najkasnije do 31. jula.

SSRD ima za cilj podržavanje i razvijanje rekonstruktivne stomatologije u Švicarskoj te podizanje svijesti o ovoj oblasti u javnosti. Društvo trenutno broji 500 članova, uključujući specijaliste u oblasti protetike, zubne tehničare te oralne higijeničare.

Za više infomacija pogledajte pozivnicu na linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement