DT News - Bosnia and Herzegovina - Inovacija 2015: Nova prestižna nagrada za dentalnu industriju

Search Dental Tribune

Inovacija 2015: Nova prestižna nagrada za dentalnu industriju

Nagrada Inovacija je kreirana s ciljem prepoznavanja novih tehnologija u dentalnoj industriji. (Fotografija: schatzy/Shutterstock)
Dental Tribune International

Dental Tribune International

čet. 24 prosinca 2015

spasiti

HELSINKI, Finska: Finski stomatološki Kongres i Izložba predstavio je novu Innovaatio (Inovacija) nagradu s ciljem prepoznavanja novih proizvoda, usluga i tehnologija koje imaju cilj poboljšavanje sigurnosti pacijenata i usavršavanje radnih uslova za stomatologe. Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je KaVO DIAGNOcam, kompaktna mobilna sprava za detekciju karijesa.

Prema riječima organizatora trgovačkog sajma, Inovacija 2015 donosi dobar publicitet osvajanju proizvoda na finskom stomatološkom Kongresu i Izložbi te se ova informacija može dobro iskoristiti za buduće marketinške strategije.
Sudije na takmičenju su bili profesionalni stomatološki stručnjaci koji su izabrali DIAGNOcam za pobjednika uz obrazloženje da je to nova, inovativna sprava koja objedinjuje postojeću tehnologiju s ciljem poboljšanja brige o pacijentima. Ovaj proizvod se bazira na digitalnoj tehnologiji slikanja sa fiber-optičkom transiluminacijom koja osvjetljava zub. Podržava dijagnoze okluzalnog, interproksimalnog i sekundarnog karijesa kao i detekciju pukotina. Za razliku od zdravog zuba, karijesna lezija upija više svjetla i, posljedično tome, ostaje tamna. Tako DIAGNOcam omogućuje stomatolozima da odrede lokaciju i raspon dentalnog karijesa bez upotrebe radiografa.

Dr. Frank Emde, direktor klinke na KaVo-u, je rekao: „KaVo je ponosan što smo dobili ovu nagradu jer ona podcrtava inovativna svojstva ovog proizvoda kao i inovativan pristup finskih stomatologa. Pored ove nagrade, DIAGNOcam je već osvojio nekoliko prestižnih nagrada širom svijeta: Nagradu za najbolji stomatološki izum u Njemačkoj 2014. godine te nagradu TOP of PRAGODENT 2013. godine u Poljskoj kao i nagradu najinovativnijeg proizvoda u kategoriji stomatoloških instrumenata; te je naš proizvod DEXIS CariVu dobio tehnološku nagradu „Najbolji u klasi“ sa Pride instituta u SAD-u. Ono što čini DIAGNOcam unikatnim jeste dijagnoticiranje ranih i naprednih karijesnih lezija bez upotrebe UV zračenja na aproksimalnom i okluzijskom aspektu kao i otkrivanje sekundarnih karijesa i pukotina. Tehnologija ja veoma jednostavna za korištenje, stomatolozi mogu jako brzo savladati ovaj proces, te je razumljiva i pacijentima. DIAGNOcam podržava rano otkrivanje karijesa i rane tehnike intervencije, a svi znamo da ova dva izazova spadaju u najveće izazove sadašnjice i budućnosti stomatologije.“
Finski stomatološki Kongres i Izložba je najveći stomatološki događaj iz ove oblasti u Finskoj. Ovom događaju je 2014. godine prisustvovalo oko 8400 stomatologa, stomatoloških sestrica, higijeničara, ostalih stomatoloških prakticionera kao i studenata. Izložbu je oraganizovao Messukeskus Helsinki. Sate obuke i predavanja je organizovalo finsko stomatološko Udruženje Apollonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement