Dental Tribune Bosnia and Herzegovina

Video materijal – objavite ga ili propadate

By Mary Kay Miller, SAD
May 10, 2011

Znam da je ova tema zastrašujuća i da većina vas čak ne želi ni da razmišlja o pravljenju video materijala kao dela marketinških aktivnosti na internetu. Previše košta ... Zahteva previše vremena ... Ne znam kako da počnem! Ako ga ne uradite propuštate ogromnu mogućnost i podrivate temelje svoje prakse kako danas, tako i u godinama koje dolaze.

Pregled video materijala na internetu beleži novi rekordni rast od 13% tokom decembra 2008. u odnosu na prethodni mesec, prema rezultatima koje objavljuje agencija za istraživanje comScore.com Video Metrix Service. Po prvi put do sada, više od 14,3 milijardi video zapisa pregledano je tokom meseca decembra od strane američkih korisnika interneta. Prema očekivanjima, sajtovi pretraživača Google, među kojima je i YouTube, predvode talas porasta poseta sa 49% učešća u ukupnom porastu pregleda video materijala u odnosu na prethodni mesec. Tokom decembra 2008. gotovo 100 miliona korisnika pregledalo je nepunih 6 milijardi video zapisa samo na sajtu YouTube.

Kada bi vaš video materijal dospeo na prvu stranicu rezultata pretrage na Google pretraživaču to bi predstavljalo najveće dostignuće u marketingu. Korisnici interneta ne mogu da odole otvaranju linka za video kada su u potrazi za proizvodima ili uslugama. Kada vaš video link dospe na prvu stranicu Googla – pronašli ste zlatnu žicu. Posetioci otvaraju link i puštaju ga iznova, i iznova, i on počinje da radi za vas kao zeka koji reklamira baterije, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, bilo da radite, spavate, večerate, igrate golf ili uživate sa porodicom. Danas ne postoji efikasniji način da povratite sredstva uložena u reklamu od video reklamiranja na internetu.

U čemu se ogleda snaga video reklamiranja?

1. Video je oblik reklamnog materijala kojim se saopštava vaša precizno uobličena marketinška poruka, na tačno određen način i to tačno u onom trenutku kada vaš potencijalni novi pacijent traga na internetu za uslugom iz vaše ponude.
2. Video materijal utiče na čula gledaoca i stvara određenu emociju. Gledalac može da vidi i da čuje ko ste i šta je to što radite. Ovaj efekat je veoma teško postići pisanom rečju na veb prezentaciji.
3. Statistike pokazuju da prisustvo video zapisa na veb-sajtu povećava interes potrošača za preko 100% i da uzrokuje impuls da se nešto odmah preduzme u vezi sa traženim proizvodom ili uslugom (na primer, da se odmah nazove vaša ordinacija).
4. Proizvodnja video materijala košta manje u odnosu na produkciju TV spota ili radio reklame. Osim toga, jednom kada napravite vaš video klip i postavite ga na internetu, on postaje „večno mlad“ i može ga videti svako, sve do trenutka dok ne odlučite da ga uklonite.
5. Danas, u društvu u kojem se u velikoj meri koriste najnovija tehnička dostignuća, većina radije bira video kao način komuniciranja. Pomislite šta biste vi radije odabrali kao način za pribavljanje traženih informacija na internetu – video klip ili čitanje teksta na sajtu? Nema smisla ni porediti.

Brzina donosi preimućstvo na tržištu. Period koji je preostao na raspolaganju za mogućnost da budete prvi iz vaše oblasti koji će postaviti video materijal na internetu je jako kratak. Ne dozvolite da dospete pod odrednicu „drugi rezultati“. Budite lider u svojoj oblasti na tržištu koje vapi za nečim drugačijim što će se izdići iznad mnoštva istog. Ako vaš budžet za marketing u ovom trenutku ne predviđa ulaganje u produkciju video materijala osmišljenog specijalno za vas, jedna od alternativa koja ne zahteva velika ulaganja, a vredna je pažnje, jeste angažovanje internet glumca koji će prezentovati vašu reklamnu poruku. Više informacija na www.marketingwithlivevideo.com.

Na ovaj ili na onaj način, upravo video predstavlja ključ uspeha reklamne kampanje na internetu. Otisnite se u nepoznato i saopštite vašu poruku korisnicima usluga na vašoj teritoriji. Uradite to još danas i obezbedite zdravo poslovanje vašoj ordinaciji, inače nećete opstati.

Više informacija na blogu autorke teksta na www.orthopreneur.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 - All rights reserved - Dental Tribune International