Dental Tribune Bosnia and Herzegovina
Clinical
Stres i kako ga prevazići – STRES I TIPOVI LIČNOSTI

August 24, 2018

Proširivanje i uvećavanje znanja o stresu jedan je od najboljih načina da se lakše nosimo sa stresom i njegovim posledicama. To znanje nam pomaže da prepoznamo uzročnike stresa i učinimo sve što možemo kako bismo ih eliminisali iz naših života. Pomaže nam da shvatimo mehanizam funkcionisanja i fiziologiju stresa kako bismo znali šta se tačno dešava u našem organizmu i šta treba da uradimo u stresnoj situaciji.

Kako da reč postane lek

August 22, 2018

Možda ste već imali priliku da se u vašoj praksi susretnete sa pacijentima koji slabo reaguju na vaše savete o dentalnoj higijeni i značaju redovne posete zubaru. Možda među njima ima onih koji se iracionalno plaše stomatologa i bez obzira na to što znaju da će kasnije ispaštati, ne slušaju vaše preporuke i rade po svom.

advertisement
Čarolija uspeha ista je i za stomatologe

April 26, 2018

Ako ste zaposleni u državnoj ustanovi, onda vam ovaj tekst ne treba, ali ako radite u privatnoj ordinaciji onda će vam biti izuzetno koristan. Konkurencija je sve veća, a ako mislite da je kvalitet usluge koju pružate svojim klijentima presudan za vaš uspeh, onda je važno da znate da kvalitet zavisi od više faktora nego što mislite.

STRES KOD STOMATOLOGA – Stres i kako ga prevazići 2.deo

March 28, 2018

Stres je sastavni deo naše svakodnevnice. Stres može da nas motiviše, da nas vodi ka napretku u životu i da nam da snage da izdržimo sve izazove s kojima se susrećemo, ali previše stresa može da nam naškodi. Za stres na radnom mestu je mnogim kliničkim istraživanjima dokazano da je jedan od najčešćih uzroka zdravstvenih problema. Stomatologija se smatra jednom od veoma stresnih profesija, a po nekim istraživanjima profesija stomatologa spada u jedno od deset najstresnijih zanimanja. Pored izazova medicinskog zvanja i preduzetništva (izazovi rukovođenja, finansije, administrativni poslovi) , za stomatologiju je karakteristično i to da se tokom radnog dana provodi u istom položaju duži vremenski period, kao i da se stomatolozi vrlo često susreću sa pacijentima koji imaju strah ili fobiju od stomatologa.

Moj marketinški plan

May 13, 2014

 2013: Stojite na rubu ponora? Jeste li osmisli plan kako da nastavite razvijati svoj biznis? Hoćete li nastaviti raditi to što već radite i mirno gledati kako vam se profit umanjuje drhteći pred današnjom ekonomijom ili ćete se otisnuti dalje od sigurne obale i zaploviti u susret novim prilikama koje vam se pružaju?

advertisement
Kome vjeruju vaši pacijenti?

May 10, 2011

Naučite dragocjenu vještinu povezivanja sa ljudima. Potrebno je svega nekoliko trenutaka da vas počnu smatrati prijateljski naklonjenom osobom vrijednom povjerenja.

Video materijal – objavite ga ili propadate

May 10, 2011

Kada bi vaš video materijal dospio na prvu stranicu rezultata pretrage na Google pretraživaču to bi predstavljalo najveće dostignuće u marketingu. Korisnici interneta ne mogu odoliti otvaranju linka za video kada su u potrazi za proizvodima ili uslugama. Kada vaš video link dospije na prvu stranicu Googla – pronašli ste zlatnu žicu.

Istraga: Gdje nestaje vaša zarada?

May 10, 2011

Vi sami najbolje znate kako vam se naježi koža i podigne kosa na glavi kad pogledate svoje financijske izvještaje koji vam govore da nešto nije u redu. Ili kako vas oblije hladan znoj kada shvatite da ovog mjeseca nećete moći sebi isplatiti neto zaradu. U vašim knjigama i obračunima ima toliko minusa da sve to zahtjeva ozbiljnu istragu!

advertisement

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International